QSM trainer naar Zuid-Afrika

QSM trainer naar Zuid-Afrika

PAPENDRECHT • VV Papendrecht en QSM trainer Mark Schreurs vertrekt woensdag 30 mei voor tien dagen naar Westbury in Zuid-Afrika. Westbury is een voorstad van Johannesburg. Mark gaat daar voetbaltraining geven aan kinderen op een school genaamd de Bernard Isaac Primary School.

“Het is allemaal spontaan ontstaan”, vertelt Mark Schreurs. “Mijn nichtje Resinda Coenraads loopt voor haar studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening vijf maanden stage op deze school. Ze is daar schoolmaatschappelijk werker. Alle kinderen met gedragsproblemen worden naar haar gestuurd. “Ik ging er eigenlijk heen om haar te bezoeken en te kijken op de school. Ik dacht, als ik er toch ben, kan ik me gelijk nuttig maken door daar voetbaltrainingen te geven.”

De 22-jarige jeugdtrainer traint bij VV Papendrecht de JO13-1 en is tevens trainer bij voetbalschool QSM. “Ik hoorde van mijn nichtje, dat de school niet in een doorsneewijk ligt. Het is een enorme achterstandswijk waarin de school staat. Drugs en armoede zijn twee heel grote problemen. De kinderen lopen met kapotte schooluniformen en te kleine of te grote schoenen. Het is een overheidsschool, waardoor met minimale hulpmiddelen alles geregeld dient te worden.”

Daarmee was gelijk het volgende idee geboren. “Toen ik dat hoorde dacht ik gelijk, dat er vast wel mensen zijn, die oude sportspullen hebben liggen. Als ik die inzamel en mee kan nemen, deel ik daar alles uit. Voor ik het wist, had ik twee koffers vol. Alleen al van VV Papendrecht had ik een koffer gevuld.”

De kosten voor het meenemen van de koffers vielen wel erg tegen, 200 euro per koffer. “Ik ben toen sponsors gaan zoeken om de kosten een beetje in de hand te houden. Ook daar heb ik heel veel spontane reacties op gehad. Ik had binnen een dag al anderhalve koffer gefinancierd, helemaal geweldig! Als het zo doorgaat, kan ik nog een derde koffer meenemen. Als ik geld overhoud, dan gaat dat naar de non-profit organisatie The Family Life Centre”. Deze organisatie, die kantoor houdt in Coronationville dat ook in Westbury ligt, zorgt ervoor dat de schoolkinderen ook in vakanties te eten hebben. De kinderen krijgen normaal tijdens schooldagen te eten op school. Tijdens de vakantieperiode krijgen ze echter niets. The Family Life Centre zorgt er dus voor, dat ze in de zomervakantie ook te eten krijgen.

“Ik ga trouwens niet alleen de trainingen verzorgen. Ik ga ook nog wat zien van Zuid-Afrika. Zo ga ik in ieder geval een kijkje nemen in het Krugerpark. Ik kijk ernaar uit om de trainingen te gaan geven. Het lijkt me best spannend, maar enorm leuk om te doen. Ik hoop met dit kleine beetje hulp kinderen blij te maken, die het niet al te makkelijk hebben. Via deze weg wil ik iedereen bedanken, die een bijdrage hebben geleverd aan dit initiatief in vorm van sportkleding of met financiële steun.”

Related posts

Leave a Comment