Visie

Onze voetbalvisie

Met onze voetbalvisie willen we inhoud geven aan de volgende hoofdzaken:

Technische vaardigheden (techniektrainingen)
Een jonge speler met plezier in het voetbal is het belangrijkste wat er is. Een speler met plezier in de sport of hobby zorgt ervoor dat zij of hij, immers voetbal is er voor iedereen, leert en beter gaat presteren. Plezier en prestatie kent een vliegwielfunctie, het zal elkaar altijd versterken.
Succeservaringen zijn daarbij erg belangrijk. Bij veel balcontacten, interessante en uitdagende oefenvormen en de juiste begeleiding, zal het plezier in voetbal gegarandeerd zijn. De spelers worden daarom in kleine groepjes, op leeftijd en vanuit meerdere niveaus ingedeeld. Hierdoor wordt bereikt dat ze van elkaar kunnen leren en zich aan elkaar kunnen optrekken.
De trainingen bij de Voetbalschool van QSM worden gecoördineerd door gekwalificeerde, gediplomeerde trainers. De spelers worden technisch geschoold, onder andere op de volgende
onderdelen: basistechniek, balgevoel, (snel) voetenwerk, bal aannemen en vrij maken (waarbij de tegenstander uit verschillende richtingen komt), schijn- en passeerbewegingen, passing, afronden, etc. In de loop van de trainingen gaan de ontwikkelingen van de functionele technieken steeds meer wedstrijd gerichter worden.

Teamontwikkeling (teamtrainingen)
Naast de ontwikkeling van de technische vaardigheden, wordt er ook aandacht besteed aan tactische (inzichtelijke) vaardigheden en persoonlijkheidsontwikkeling. Het omgaan met winst en verlies, het accepteren en verwerken van opbouwende en positieve kritiek en feedback, het doorzetten en je grenzen verleggen, het ontwikkelen van weerstand, zijn onmisbare “mentale” eigenschappen, niet alleen in het voetbal, maar ook in het dagelijkse leven. Dit onderdeel moet vorm gaan krijgen binnen de teamtrainingen van de voetbalschool. Deze trainingen worden in principe gegeven door vaste trainers per team. Zij zullen zich in de trainingen zoveel mogelijk richten op het team, maar ook hier komen de technisch vaardigheden terug. Veel trainingen met passing, trapoefeningen, afwerkvormen, positiespelletjes, loop- en coördinatie oefeningen, mentale en fysieke oefeningen, posities in het team.

Trainingen (inhoudelijk)
Iedere deelnemende speler aan de QSM Voetbalschool doorloopt de volgende modules (zie a t/m c). Uitgangspunt is dat de moeilijkheidsgraad in de hoofdthema’s varieert per leeftijdsgroep en/of niveau.

 1. Balgevoel ontwikkelen en eerste basisbewegingen oefenen. Deze basisbewegingen zijn:
  1. Rollen, Tikken en Dribbelen
  2. Terughalen, Kappen en draaien (halve draaien, later ook afdraaien etc.
 2. Het oefenen van passeren en schijnacties. En verder passing, trappen, aannemen en meenemen van de bal, dat in combinatie met af- en wegdraaien.
 3. Overige technieken oefenen zoals koppen, kaatsen en verdedigen
  1. Het afwerken en afronden op doel (scoren).
  2. Het oefenen van duels één op één, twee tegen twee, twee tegen één en vier tegen vier.
  3. Het oefenen van het positiespel en van aanvalsvormen;

Tijdens al deze trainingen zal er gebruik gemaakt worden van moderne hulpmiddelen.